اصطلاحات فارکس

آنچه در این پست میخوانید

 

بازارهای گسترده مالی هرکدام اصطلاحات خاص خود را دارند، اصطلاحاتی که خریداران و فروشندگان جهت معاملات خود از این لغات و اصطلاحات استفاده می‌کنند.

بازار فارکس مملو از اصطلاحات و کلمات اختصاری است که معامله گران سرتاسر دنیا این اصطلاحات را همه روزه در معاملات خود بکار می‌گیرند.

آشنایی با این اصطلاحات قدم اولی است که هر معامله گر برای ورود به این بازار جهانی فارکس برمی‌دارد. یادگیری این لغات و اصطلاحات در راستای انجام معاملات بدون نقص در بازار فارکس برای معامله گران ضروری به نظر می‌رسد

در این مقاله سعی بر این شده تا خواننده با اصطلاحات پرکاربرد و ضروری در بازار فارکس آشنا گردد.

ابتدا به برخی از اصطلاحات پرکاربرد فارکس می‌پردازیم

Broker:

در تمامی بازار های مالی یک نهاد رابط بین خریداران و فروشندگان وجود دارد. همانند بازار بورس ایران که برای خرید و فروش سهام باید از طریق کارگزاری اقدام به این کار نمود، در باراز فارکس نیز بروکر همان کارگزاری است که ارتباط بین خریداران و فروشندگان را محیا می‌کند.

Trade:

کلمه  TRADE (ترید) به معنای معامله کردن است. در بازار فارکس و همچنین سایر بازار های مالی مانند رمزارز به معاملاتی که هر معامله ای (خرید-فروش) که انجام شود اطلاق می‌گردد.

Trader:

تریدر یا معامله گر به کسی که در کلیه بازارهای مالی مانند بورس، آتی و CFD معامله می‌کند، تریدر گفته می‌شود.

Currency Pair

در حال حاضر در 195 کشور در کل دینا، 180 ارز شناخته شده موجود می‌باشد. معاملات در بازار فارکس، مبادلات یک ارز در قبال ارز دیگر است. به بیان ساده دارایی شما دلار است و در ازای پرداخت دلار، یورو می‌خرید. در واقع به یورو در قبال دلار جفت ارز گفته می‌شود.

اصطلاحات دیگری که مرتبط با جفت است، در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم:

Base Currency یا ارز پایه

در جفت ارز ها ارز پایه ارزی است که در ابتدا و همیشه در سمت چپ قرار می‌گیرد. و مبنی قیمتی نیز محسوب می‌گردد.

Counter Currency یا ارز متقابل

ارزی که در قسمت دوم از جفت ارز و در سمت راست قرار می‌گیرد ارز متقابل نام دارد. که به آن quote currency نیز گفته می‌شود.

با ذکر یک مثال مفهوم ارز متقابل و ارز پایه را بهتر درک خواهید کرد. فرض کنیم قیمت جفت ارز ERU/USD مقدار 1.22 باشد. در اینجا ارز پایه یورو و ارز متقابل دلار آمریکا می‌باشد. حال این به معنای اینست که هر 1 یورو 1.22 دلار می‌ارزد و باید در قبال یک یورو مبلغ 1دلار و 22 سنت پرداخت کنیم.

در بازار فارکس جفت ارزها به دسته بندی ریز تقسیم می‌شوند:

Majors یا جفت ارزهای اصلی (ماژور)

بعلت اهمیت و قدرت دلار آمریکا در جهان و همچین نقد شوندگی بسیار بالای آن USD همیشه مورد توجه معامله گران بوده است. از این رو در بازار فارکس تمای جفت ارزهای که یک طرف آنها دلار آمریکا باشد، به آنها جفت ارز ماژور گفته می‌شود.

Minors یا جفت ارزهای فرعی (مینور) که به آنها کراس نیز گفته می‌شود.

طبق تعریف جفت ارز ماژور سایر جفت ارزهای مطرح در بازار فارکس که شامل ارزهای قدرتمند همچون یور، پوند، ین ژاپن و … البته بجز دلار آمریکا در دسته جفت ارزهای مینور یا کراس قرار می‌گیرند.

جفت ارزهای نو ظهور یا ناشناس

Exotic

سایر جفت ارزهایی که در بازار فارکس، معاملات کمتری بر روی آن ها می‌شود و از نظر ارزشی نیز ارزهای حائز اهمیتی در اقتصاد جهان نیستند، در دسته ی جفت ارزهای ناشناس قرار می‌گیرند. ارزهایی همچون روبل، کرن، روپیه، دینار، لیر، پزو و… شایان ذکر است معاملات این ارزها حتی در برابر دلار آمریکا حجم زیادی را در بازار جهانی فارکس شامل نمی‌شود.

نکته‌ی جالب در مورد جفت ارزهایی که در بازار فارکس مورد معامله قرار می‌گیرند و از معروفیت قابل توجهی نیز برخوردار شده‌اند را با نام اختصاری مختص به خود بیان می‌کنند. که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

Fibber

نام جفت ارز EUR/USD

Gopher

نام جفت ارز USD/JPY

Cable

نام جفت ارز GBP/USD

Loonie

نام جفت ارز USD/CAD

Aussie

نام جفت ارز AUD/USD

Swissie

نام جفت ارز USD/CHF

Kiwi

نام جفت ارز NZD/USD

SYMBOL یا نماد در فارکس

تاکنون با تعاریف جفت ازر و معامله آشنا شدید. در بازار فارکس برای انجام معامله بر روی هر جفت ارز و یا کالا هایی که در این بازار موجود هستند یک نماد در نظر گرفته شده است.

در واقع سیمبل، نماد معاملاتی است که در بازار برای معامله وجود دارند. برای مثلا نماد شرکت اپل، برای انجام معامله AAPL است. ویا برای معامله طلا بر مبنای دلار باید نماد XAU/USD را انتخاب کنیم. به مرور یا انجام معاملات بیشتر در فارکس به نمادهای موجود تسلط لازم را پیدا خواهید کرد.

PRICE

پرایس یا قیمت نشان دهنده قیمت لحظه‌ای نماد معاملاتی است. اکنون با دو اصطلاح قیمتی دیگر نیز آشنا خواهید شد. قیمت فروش و قیمت خرید.

Bid PRICE یا قیمت فروش

در صورتی که بخواهیم نمادی را بفروشیم قیمت اعلام شده همان بید پرایس است.

Ask PRICE یا قیمت خرید

در هنگامی که بخواهیم در بازار بر روی نمادی معامله ی خرید انجام دهیم، قیمت ASK را باید پرداخت کنیم. در اغلب موارد قیمت BID کمتر و قیمت ASK بیشتر است.

به طور مثال در معامله طلا بر مبنای دلار با نماد XAUUSD ، ASK (قیمت خرید) برابر با 1،891.15 و BID (قیمت فروش) برابر با 1،891.61 است.

متوجه این اختلاف قیمت شده‌اید که خود یک اصطلاح جدید است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

Spread

اختلاف قیمت ASKو قیمت BID در فارکس اسپرد گفته می‌شود.

در مثال فوق، قیمت خرید برابر با 1،891.15 بود و قیمت فروش برابر با 1،891.61 بنابراین عدد اسپرد برابر با 0.46 دلار است.

اگر تا به حال به صرافی ها برای خرید ارز مراجعه کرده باشید حتما متوجه این اختلاف قیمت در خرید و فروش شده‌اید. صراف ارز را به قیمت کمتر از شما خریده، و با قیمت بیشتری همان ارز را برای فروش پیشنهاد می‌دهد.

BUY

اصطلاح buy یا خرید به کلیه معاملات خرید در بازار گفته می‌شود.

Sell

اصطلاح sell یا فروش به کلیه معاملات فروش در بازار گفته می‌شود.

نکته‌ی مهمی که باید به آن اشاره کرد  این است که گزینه فروش یا sell فقط به معنی فروش دارایی و یا نمادی که قبلا خرید کرده‌ایم نیست. گزینه sell همچنین برای کسب سود از روند نزولی قیمت و یا در حقیقت فروش برای تحویل در آینده است.

در این مورد در مقاله ای جداگانه در مورد کسب سود از بازارهای دوطرفه همانند بازار فارکس به آن خواهیم پرداخت.

Close

به معنی بستن معامله است. چه معامله در موقعیت خرید و یا فروش باشد. برای بستن معامله در بازار فارکس اصطلاح close  استفاده می‌شود.

اصطلاحات مربوط به درخواست معاملاتی

Order Type

اردر تایپ یا اصطلاحات مربوط به درخواست معاملاتی در فارکس خود انواع مختلفی دارد

Instant Execution یا سفارشات آنی

در فارکس هنگامی که قصد داریم معاملاتی با قیمت لحظه‌ای و به صورت دستی انجام دهیم، باید گزینه instant execution  را انتخاب می‌کنیم. در واقع از این نوع درخواست، هنگامی استفاده می‌شود که می‌خواهیم با قیمت همین لحظه و در لحظه اکنون معامله با سرعت بالایی انجام گردد.

Pending Orders

پندینگ اوردر یا معاملات شرطی یکی از انواع معاملاتی است که معامله‌گران در فارکس با آن بسیار سروکار دارند و به این صورت است که معامله‌گر قصد معامله به صورت آنی را ندارد. بلکه می‌خواهد برای معامله خود قیمت و یا زمان مشخص کرده و هنگامی که به آن قیمت رسید، کارگزاری فارکس به صورت خودکار، معامله ما را فعال می‌کند.

مثلا تصور ‌کنید که قیمت طلا با رد شدن از مرز 1800 دلار به شدت رشد خواهد کرد. بنابراین بجای اینکه در پای نمودار قیمت منتظر بمانید، از گزینه معاملات شرطی یا pending order درخواست خود را در عدد 1800 قرار می‌دهیم، که در اینصورت کارگزار فارکس معامله را برای ما به صورت خودکار باز می‌کند.

اما pending order انواع مختلف دارد که هر نوع آن در معاملات فارکس کاربردهای متفاوتی از لحاظ خرید و یا فروش دارند.در ادامه به اصطلاحات مربوط به پندینگ اوردر در معاملات فارکس می‌پردازیم:

در ابتدا شما را با مفهوم اوردر های لیمیت و اوردرهای استاپ آشنا می‌کنیم.

Limit Order

هنگامی که در فارکس قصد انجام معامله ی خرید زیر قیمت فعلی و در معامله ی فروش بالاتر از قیمت فعلی را دارید، از سفارشات لیمیت استفاده می‌کنید.

Stop Order

هنگامی که در فارکس قصد انجام معامله خرید بالاتر از قیمت فعلی و یا معامله ی فروش پایین تر از قیمت فعلی را دارید از سفارشات استاپ استفاده می‌کنید.

حال برای هر کدام از معاملات خرید یا فروش در فارکس با استفاده از اوردرهای استاپ و لیمیت اصطلاح مخصوص خود را بکار می‌گیرند.

Buy Stop

بای استاپ اصطلاحی است که به معامله ی خرید بالاتر از قیمت فعلی اطلاق می‌شود.

فرض کنیم بر اساس تحلیلی که بر روی نمودار قیمت یورو بر حسب دلار انجام داده ایم، انتظار یک موج صعودی را داریم که هنوز شکل نگرفته است، در نتیجه سفارش خرید خود را در قیمتی بالاتر از قمیت فعلی قرار داده که درصورت حرکت موج صعودی و رسیدن به قیمت مورد نظر سفارش خرید فعال خواهد شد.

Buy limit

بای لیمیت اصطلاحی است که به معامله ی خرید در قیمتی کمتر از قیمت فعلی اطلاق می‌شود.

مثال قبلی را در نظر بگیرید با این تفاوت که شما مطمئن به تحلیل خود مبنی بر شکل گیری یک موج صعودی در نمودار قیمت هستید. و همچنین نقطه ی برگشت نمودار قیمت را نیز محاسبه کرده اید. حال سفارش خرید خود را پایین ترین قیمت قرار می‌دهید. در این حالت سفارش خرید شما در پایین ترین قیمت ممکن فعال می‌گردد.

Sell Stop

این اصطلاح در فارکس به معامله ی فروش گفته می‌شود که در قیمتی پایین تر از قیمت فعلی بازار انجام گرفته است.

درنظر بگیرید که بر اساس تحلیل انجام گرفته، پیش بینی کرده اید که موج نزولی شکل خواهد گرفت. در این حالت سفارش خود را پس از شکل گیری موج نزولی و در قیمتی پایین تر از قیمت فعلی قرار می‌دهید. در واقع شما معامله Sell Stop را به کارگزار فارکس سفارش داده اید.

Sell limit

در فارکس سفارش معاملات فروش که در قیمتی بالاتر از قیمتی فعلی بازار باشد اصطلاحا Sell Limit گفته می‌شود.

در هنگام سفارش گذاری در معاملات فارکس به غیر از مواردی که در سفارشات شرطی توضیح دادیم، اصطلاحات دیگری نیز وجود دارد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

اصطلاح حد ضرر در فارکس

از مواردی که یک معامله‌گر حرفه‌ای در بازار فارکس حتما باید در معاملات خود درنظر بگیرد گذاشتن حد ضرر گذاشتن برای معامله است.

چه بسا معامله گرانی که به این نکته دقت نمی‌کنند و برای معامله خود حدضرر نمی‌گذارند. و نتیجه ی آن از دست دادن کل سرمایه خواهد بود.

وقتی صحبت از تحلیل قیمت در فارکس به میان می‌آید، به این نکته اشاره می‌شود که امکان این نیز وجود دارد که نمودار برخلاف تحلیل ما حرکت کند و هیچ چیز صددرصد نیست.

Stop Loss

حد‌ضرر یا Stop Loss به این معناست که اگر معامله خلاف جهت انتظار حرکت کرد، بیش از مبلغ مشخصی ضرر نکنیم و معامله بسته شود.

در هنگام انجام معامله در فارکس می‌توانیم عددی برحسب پیپ بعنوان حدضرر برای معامله ی خود مشخص کنیم.

دقت داشته باشید که حدضرر برای معاملات خرید، پایین تر از قیمت فعلی بازار و برای معاملات فروش رقمی بالاتر از قیمت بازار در زمان معامله است.

Take Profit

حد سود یا  Take Profit ، در مقابل حد ضرر، حد سود قرار دارد که از اهمیت زیادی در بازار فارکس برخوردار است. حد سود قیمتی است که ما می‌خواهیم معامله‌ی خود را در آن قیمت و با سود مشخصی بطور خودکار بسته شود.

به بیان دیگر در پی یک موج صعودی موج نزولی شکل می‌گیرد. این که در هنگام تحلیل مشخص کنیم تا کجای حرکت موج ها باشیم و سود کسب کنیم در هنگام سفارش گذاری معامله انجام می‌شود.

در نظر داشته باشید که حد سود در معاملات خرید، رقمی بالاتر از قیمت بازار در هنگام باز کردن معامله و برای فروش پایینتر از قیمت بازار می‌باشد.

Trailing stop

توقف زیان متحرک به این معنی است که وقتی معامله‌ای وارد سود شد برای ذخیره‌ی مقدار سود بدست آمده از حالت Trailing stop استفاده می‌کنیم. در هنگامی که این گزینه فعال شود،پس از وارد شدن معامله به سود میزان استاپ شما برحسب پیپ با قیمت جابجا می‌شود.

سایر اصطلاحات در هنگام باز کردن معامله در فارکس

Order Price

در هنگام انجام معاملات شرطی در فارکس عددی که بعنوان قیمت خرید و یا فروش به کارگزار خود اعلام می‌کنیم اوردر پرایس نام دارد.

Order price  در واقع قیمت مطلوب ما برای انجام سفارشات است.

Order Time

در هنگام انجام معاملات شرطی در فارکس می‌توانیم زمان انجام معامله را نیز مشخص کنیم. اینکه  می‌خواهیم تاریخ انجام معامله همین امروز باشد، یا هر زمانی که به قیمت مدنظر رسید وارد معامله شویم، و یا حتی یک روز مشخص که مدنظرمان است.

Position

همانطور که قبلا اشاره شد بازار فارکس یک بازار دوطرفه است که هم امکان معامله خرید و هم معامله فروش وجود دارد.

به سمت که یک معامله گر قصد ورود به معامله در بازار فارکس دارد را پوزیشن یا جهت معامله می‌گویند. به طور مثال پوزیشن سل به معنی وارد شدن به معامله فروش و پوزیشن بای به معنی وارد شدن به معامله خرید است.

Volume

به مقدار دارایی در هنگام انجام معامله در بازار فارکس که توسط معامله گر مشخص می‌شود، حجم گفته می‌شود.

به منظور مشخص کردن حجم در بازار فارکس از معیاری به عنوان لات استفاده می‌گردد.

Lot

معیار مشخص کردن حجم معامله در فارکس را اصطلاحا لات می‌نامیم. هر لات تقریبا برابر است با 100 هزار از ارز پایه.

اصطلاحات مربوط به میزان موجودی در حساب معاملاتی

Deposit

به میزان سرمایه‌ای که شما برای انجام معاملات وارد فارکس می‌کنید دپوزیت گفته می‌شود. در واقع میزان پولی که برحسب دلار به کارگزاری خود واریز می‌کنید، deposit گفته می‌شود.

Withdraw

به میزان پول برداشت شده از حساب کارگزاری فارکس را برداشت یا withdraw می‌نامند.

Balance

به موجودی حساب شما بدون در نظر گرفتن معاملات باز Balance می‌گویند.

Equity

به مجموع موجودی پول در حساب کارگزاری فارکس با احتساب اهرم یا اعتباری که از کارگزاری به شما داده است به همراه سود و زیان معاملات باز و بونوس، Equity  گفته می‌شود.

Leverage

لوریج یا اهرم اصطلاحا به میزان وام یا اعتباری است که کارگزار فارکس در اختیار معامله گر قرار می‌دهد.

اهرم‌ها یکی از جذابترین مقولات در فارکس می‌باشد.

Margin

هنگامیکه حساب خود را در بازار فارکس شارژ کنید، کارگزاری شما با توجه به اهرم حساب معاملاتی که انتخاب کرده‌اید به شما یک اعتبار معاملاتی اختصاص می‌دهد، که به آن مارجین گفته می‌شود.

مثلا اگر یک حساب 100 دلاری داشته باشید و اهرم حساب خود را نیز 1:500 انتخاب کرده باشید، شما به میزان 5000 دلار اعتبار برای انجام معامله در بازار فارکس در اختیار دارید.

نکته اینکه قبل از انجام معامله، مارجین حساب شما صفر است و پس از اولین معامله‌ای که انجام دهید، با توجه به حجم معامله مارجین به حساب شما اضافه می‌گردد.

به بیانی دیگر، مارجین مقدار اعتباری است که به ازای هر معامله در حساب معاملاتی از طرف کارگزار فارکس قفل می‌گردد.

Free Margin

از دیگر اصطلاحات معاملاتی در بازار فارکس مارجین آزاد یا Free Margin است.

مارجین آزاد یا Free Margin به مارجین استفاده نشده در حساب معاملاتی اطلاق می‌گردد. به عنوان مثال، ما یک حساب 1،000 دلاری با اهرم 1:100 داریم. 0.01 لات یورو به دلار خریداری می‌کنیم و 10 دلار مارجین می‌گیرد و 10 دلار نیز از مارجین آزاد ما کم می‌کند.

نحوه محسابه مارجین آزاد به اینصورت است:

Equity + margin= free margin

نکته اینکه اگر ما معامله‌ای داشته باشیم که در سود باشد به مارجین آزاد ما اضافه شده و می‌توانیم معاملات بیشتری انجام دهیم.

Margin Level

اصطلاح Margin Level در بازار فارکس به معنی سطح مارجین است. و سطح مارجین یا مارجین لول، از تقسیم equity بر مارجین بدست می‌آید و در صفحه معاملاتی شما در کارگزار فارکس نشان داده می‌شود. مثلا اگر شما مبلغ 1000 دلار در حساب معاملاتی خود داشته و 0.1 لات پوند به دلار بخرید حدود 100 دلار مارجین استفاده می‌کند. اگر در لحظه ورود به معامله که هنوز در سود و ضرر نیستیم و عدد اکویتی اندازه موجودی حساب (balance) باشد، سطح مارجین بصورت زیر محاسبه می‌گردد.

1000٪ = 100٪×100/1000

Margin Call Level

کال مارجین به معنی آن است که ضرر شما به حدی می‌رسد که دیگر اجازه‌ی انجام معامله جدید را ندارید و فقط می‌توانید معاملات باز خود را نظاره‌گر باشید. در این لحظه کارگزاری شما از طریق ایمیل و یا تماس تلفنی به شما اطلاع داده که اوضاع حساب شما خطرناک بوده و ممکن است پول خود را از دست بدهید. در این هنگام اگر حساب خود را شارژ نکنید، ممکن است تمامی معاملات باز شما بسته شوند و سرمایه خود را از دست بدهید.

Stop Out Level

هنگامیکه در فارکس معاملات ما به صورت خودکار بسته شود به این معنی است که ما به سطح استاپ اوت رسیده‌ایم. و تنها اندکی از پول ما باقی می‌ماند.

استاپ اوت یک اتفاق ناخوشایند برای تمامی معامله‌گران فارکس است. استاپ اوت وقتی رخ می‌دهد که معاملات وارد ضرر شده و از اصل دارایی حساب کاسته شده است.

علت بسته شدن معاملات فارکس چیست؟

اکثر حساب‌های معاملاتی در کارگزاری‌های فارکس دارای اهرم یا لوریج است. به این معنی که به ازای هر یک دلاری که به حساب خود واریز می‌کنیم، به نسبت اهرم حساب، کارگزاری فارکس به همان نسبت دلار به اعتبار حساب معاملاتی اضافه می‌کند که معامله قابل معامله است. ولی تا وقتی که با آن اعتبار در سود باشیم. کارگزاری‌های فارکس اجازه نمی‌دهند که با پول آنها ضرر کنیم.

از این رو کارگزاری فارکس وقتی که معاملات به حدی برسد که احتمال صفر شدن حساب وجود دارد، معاملات را بسته و پول خود را امن نگه دارد. در همچین مواردی کارگزاری فارکس هنگامیکه حساب به سطح کال مارجین رسید به معامله‌گر اخطار می‌دهد و با ارسال پیام برای شارژ کردن حساب منتظر می‌ماند. اما اگر شارژ حساب صورت نگرفت و همچنان معاملات در ضرر بیشتری فرو رفت، معاملات ما را بسته و اعتبار خود را برمی‌دارد. به این عمل استاپ اوت می‌گویند.

از کجا بدانیم که در چه عددی تمام معاملات ما بسته می‌شود؟

کارگزاری‌های مختلف فارکس دارای سطح استاپ اوت متفاوتی است. اما فرض کنید که سطح استاپ اوت اکانت معاملاتی ما 20% هست. این عدد به چه معناست؟ این عدد یعنی اگر سطح مارجین(Margin level)  ما به 20% برسد، تمامی معاملات ما بسته می‌شود. به بیان دیگر، سطح استاپ اوت یعنی سطح مارجین ما به 20% برسد.

بطور مثال فرض کنید 1000 دلار پول در حساب خود دارید، به میزان 2/0 لات معامله خرید بر روی یورو به دلار باز می‌کنید که در اینصورت مارجین استفاده شده در این معامله200 دلار است. حالا اگر سطح ضرر ما به 960 دلار رسیده و equity حساب ما 40 دلار باشد، سطح مارجین ما می‌شود 20%.

و در این لحظه کارگزاری فارکس شروع به بستن معاملات به صورت خودکار می‌کند. ابتدا معاملاتی که در سود باشند بسته می‌شوند. اما اگر همچنان کافی نباشد و سطح مارجین ما زیر سطح استاپ اوت باشد، تمامی معاملات یک به یک بسته شده تا جاییکه سطح مارجین به عددی بالاتر از 20% برسد.

هنگامیکه تمامی معاملات باز ما بسته شوند،equity balance  (موجودی حساب) 40 دلار است و 960 دلار ضرر از معاملات بوجود آمده است. به این سطح سطح استاپ اوت گفته می‌شود که بسیار مهم است.

به عنوان یک معامله گر فارکس از سطح استاپ اوت حساب خود آگاهی داشته باشیم. که می‌توان آنرا از کارگزار حساب معاملات سوال کرد.

سخن آخر

در این مقاله سعی بر این شد خوانندگان محترم را با برخی از اصطلاحات پرکاربرد در بازار جهانی فارکس آشنا کنیم. این اصطلاحات بخشی از تمامی اصطلاحات فارکس بود که معامله گران حرفه‌ای در مکالمات و مراودات تجاری خود بکار می‌برند. البته در نظر داشته باشید که دانستن این اصطلاحات راه را برای سهولت بهتر درک بازار فارکس برای افراد فراهم می‌کند و برای حرفه ای شدن در این بازار علاوه بر تمرین و تکرار این اصطلاحات می‌بایست توانایی خود را در زمینه های مالی و اقتصادی و همچنین تحلیل های مختلف بازارهای مالی افزایش دهیم.

 

پست های مرتبط

مطالعه این پست ها رو از دست ندین!

نظرات

سوالات و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما را در اینستاگرام دنبال کنید